Снимка pexelsДържавната комисия по хазарта ще е с нов статут – агенция, чийто

...
Снимка pexelsДържавната комисия по хазарта ще е с нов статут – агенция, чийто
Коментари Харесай

Държавната комисия по хазарта става агенция

Снимка pexels

Държавната комисия по хазарта ще е с нов статут – организация, чийто началник ще се назначава от държавното управление. Това предвижда законопроекта на ГЕРБ за промени в Закона за хазарта, който мина на първо четене през бюджетната комисия. Така, хазартният регулатор ще бъде преобразуван от групов в едноличен орган – Държавна организация по хазарта и ще носи и цялата отговорност от вземането на съответните решения, е позицията на вносителите, написа БГНЕС.

 

ГЕРБ не поддържа съдружният си сътрудник „ Обединени патриоти “ в настояването за ограничаване на казината – да са единствено в 5-звездните хотели, националните курорти и пограничните региони на страната. „ Не приказваме за мораториум. Ние не стопираме
хазарта, а желаеме да го ограничим чисто териториално. Насочваме в услуга на посетителите в туристическите обекти. Да се твърди, че с нашия законопроект се постанова мораториум върху хазарта, не дава отговор на истината “, счита водачът на НФСБ Валери Симеонов.

Симеонов акцентира, че от партията му ще продължат да пазят концепцията си за ограничението на хазартната взаимозависимост, която той съпостави с пандемията от ковид, съобщи БГНЕС.

Опозицията от Българска социалистическа партия пък се разгласи за цялостна възбрана на
хазарта, макар че не даде поддръжка за предложенията за неговото ограничение по време на днешното гласоподаване.

„ Ако зависи от нас, изобщо не би трябвало да има
хазарт. В доста страни има такива ограничавания, защото хазартът по принцип е обвързван с проституция, опиати и закононарушения. Той обаче носи доходи в хазната и виждам, за жалост, че в няколко европейски страни отстъпват и посредством мощни регулации вкарват хазартни игри “, смята проф. Румен Гечев, съобщи още БГНЕС. По думите му въпросът е на „ баланс сред морални правила и доходи в бюджета “, само че би трябвало да има регулации, които да го подсигуряват.

Според  Гечев превръщането на комисията по
хазарта в едноличен орган, назначаван от Министерски съвет, минава наложително през оставката на финансовия министър Владислав Горанов, тъй като той не се е справил с контрола. „ Този под паника модел, надали не министър председателят да се занимава с ротативки и блекджек, опонира на здравия разсъдък “, сподели още депутатът, представен от БГНЕС.

Румен Гечев разяснява и тематиката с купуването от страната на дял в Първа капиталова банка, за да преодолее последното затруднение към влизането на страната ни в чакалнята на Еврозоната, което дефинира като „ безспорен скандал “, съобщи още БГНЕС. „ Може да си визиите каква е зависимостта на тези хора, новите шефове, които гласоподават нашите пари, от Банката за развиване, да се употребяват за частна банка “, счита депутатът.

С измененията в закона за
хазарта по концепция на ГЕРБ страната създава  указател на хората, подвластни от хазарт , за предварителна защита на това отрицателно обществено събитие, съобщи още БГНЕС.

Вписването на съответно име в регистъра ще бъде допустимо обаче само, когато човек осъзнава своята взаимозависимост и самичък желае това. Попадането му вътре ще значи, че той няма да бъде допускан до
казина и игрални зали.

„ Дали това ще има съществено практическо приложение, не мога да кажа, само че има доста хора, които се лекуват от тази взаимозависимост. Може би вика се възползвали от това, с цел да не нарушат хода на своето лекуване “, счита ръководителят на бюджетната комисия Менда Стоянова.

След закриването на частните
лотарии има взрив на игрални зали, което е стеснителен феномен, сподели още Стоянова:

„ Над 1000 са обектите в цялата страна и в случай че погледнете тяхното разположение, ще ви направи усещане, че се намират в такива обитаеми места, за които вие даже не сте чували. И за мен е доста необичайно по какъв начин там се намират задоволително клиенти, с цел да се устоя тази зала. В този смисъл аз считам, че в тази посока би трябвало да се направи нещо “.

Стоянова отхвърли да разяснява увеличението на капитала на частната банка, защото няма информация за него.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР